Σεμινάριο με θέμα «Πτήσεις με μη επανδρωμένα πτητικά μέσα»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΤΡΗΣΗ Δρ. Αντώνης Αντωνόπουλος παρακολούθησε στο Πανεπιστήμιο της Βόννης τις εργασίες επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο “Vermessung mit unbemannten Flugsysteme” , ήτοι “Μετρήσεις με μη επανδρωμένα πτητικά μέσα”.

Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκαν από γνωστούς ακαδημαϊκούς οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα drones, οι θεωρητικές βάσεις της κοντινής φωτογραμμετρίας και οι τύποι των αισθητήρων που χρησιμοποιούνται.
Μια ιδιαίτερη παρουσίαση έκανε ο καθηγητής Goerres Grenzdoerffer από το Πανεπιστήμιο του Rostock, σχετικά με τα νομικά θέματα που προκύπτουν από τις αεροφωτογραφήσεις από drones. Έτσι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, απαγορεύεται κάθε αεροφωτογράφηση ιδιοκτησιών από αέρος, εφόσον μπορεί να αναγνωρισθεί η ταυτότητα ανθρώπου σε αυτές. Επιτρέπεται μόνο μετά από ρητή δήλωση του ιδιοκτήτη μιάς έκτασης.
Την δεύτερη μέρα παρουσιάσθηκαν από στελέχη τεχνικών γραφείων, διάφορες εργασίες που είχαν εκτελέσει, με στοιχεία κόστους και ποιότητας που επετεύχθηκαν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου : Seminario

 

Κοινοποίηση:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>