Παραγωγή ορθοφωτοχαρτών από αεροφωτογραφίες σε όλη την Ελλάδα από την ΜΕΤΡΗΣΗ Ε.Π.Ε.

Με την εφαρμογή μεθόδων μονοεικονικής φωτογραμμετρίας (DLT) και χρησιμοποιώντας το ψηφιακό μοντέλο εδάφους της περιοχής, είναι δυνατή η παραγωγή ορθοφωτοχαρτών από αεροφωτογραφίες ή δορυφορικές φωτογραφίες. Είναι δηλαδή δυνατός ο μετασχηματισμός της φωτογραφίας σε χάρτη της περιοχής, στο Κρατικό σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ ‘87.
Οι ορθοφωτοχάρτες που παράγονται είναι αντίστοιχοι με τοπογραφική αποτύπωση κατά την στιγμή της αεροφωτογράφισης. Η δημιουργία τους δεν βασίζεται στην φωτοερμηνεία, αλλά στην επιστήμη της φωτογραμμετρίας, που παράγει αποτελέσματα αντίστοιχα της τοπογραφικής αποτύπωσης.
Η εφαρμογή αυτή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε μηχανικούς, δικηγόρους, αρχιτέκτονες τοπίου, κατασκευαστές, αρχαιολόγους καθώς και σε ιδιοκτήτες εκτάσεων που εμπίπτουν στη δασική νομοθεσία καθώς μπορεί να δώσει πληροφορία με υψηλό βαθμό ακρίβειας:
1) Στον καθορισμό δασικών εκτάσεων κατά την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας.
2) Στην πιστοποίηση κτισμάτων με τις ακριβείς τους διαστάσεις.
3) Στις μετρήσεις διαστάσεων και εμβαδομετρήσεις.
4) Στη διαχρονική αποτύπωση κατασκευών (us build σχέδια).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
Παρατίθενται παραδείγματα ορθοφωτοχαρτών:
• Ορθοφωτοχάρτης περιοχής Ερμιόνης από αεροφωτογραφία του ΟΚΧΕ 1989.

ERMIONH

Ο ορθοφωτοχάρτης είναι σε κλίμακα 1:2000 αλλά για λόγους οικονομίας  αποθηκεύτηκε με χαμηλή διακριτική ικανότητα. Η πραγματική διακριτική ικανότητα του ορθοφωτοχάρτη φαίνεται σε απόσπασμα που επισυνάπτεται εδώ με κλίμακα 1:500. ERMIONH 500
• Ορθοφωτοχάρτης περιοχής Κρανιδίου από αεροφωτογραφίες της ΓΥΣ 1945.

KRANIDI

Ο ορθοφωτοχάρτης είναι σε κλίμακα 1:5000 αλλά για λόγους οικονομίας  αποθηκεύτηκε με χαμηλή διακριτική ικανότητα. Η πραγματική διακριτική ικανότητα του ορθοφωτοχάρτη φαίνεται σε απόσπασμα που επισυνάπτεται εδώ με κλίμακα 1:2000. KRANIDI 2000Η χαμηλή διακριτική ικανότητα αυτού του ορθοφωτοχάρτη οφείλεται στην ποιότητα των αεροφωτογραφιών του 1945.

Κοινοποίηση:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>